Hoe Google reviews op je website te krijgen en waarom ze belangrijk zijn

Kelcha Hoorn Purmerend Zwaag

Google reviews op je website: waarom zijn ze belangrijk?

Het hebben van goede reviews op je website is essentieel voor het opbouwen van vertrouwen bij potentiële klanten. Klanten vertrouwen vaak op de mening van anderen voordat ze een aankoop doen of met een bedrijf in zee gaan. Google reviews zijn een krachtige manier om dit vertrouwen te vergroten.

Stappen om Google reviews op je website te krijgen

Als je Google reviews op je website wilt tonen, zijn er een aantal stappen die je kunt volgen:

1. Maak een Google Mijn Bedrijf-pagina aan

Om Google reviews te kunnen verzamelen en tonen, moet je een Google Mijn Bedrijf-pagina hebben. Ga naar de Google Mijn Bedrijf-website en volg de instructies om je bedrijf aan te melden. Zorg ervoor dat je alle relevante informatie invult, zoals je bedrijfsnaam, adres en contactgegevens.

2. Verzamel reviews op je Google Mijn Bedrijf-pagina

Om reviews te krijgen, is het belangrijk om je klanten aan te moedigen om een review achter te laten op je Google Mijn Bedrijf-pagina. Dit kun je doen door ze na een aankoop of dienst te vragen om een review achter te laten. Zorg ervoor dat je dit op een vriendelijke en niet-opdringerige manier doet.

3. Toon de Google reviews op je website

Er zijn verschillende manieren om de Google reviews op je website te tonen:

  • Handmatig: Je kunt ervoor kiezen om de reviews handmatig op je website te plaatsen. Kopieer de tekst van de reviews van je Google Mijn Bedrijf-pagina en plak ze in de gewenste sectie van je website. Dit kan echter tijdrovend zijn als je regelmatig nieuwe reviews ontvangt.
  • Widgets: Er zijn verschillende widgets en plugins beschikbaar waarmee je de Google reviews automatisch op je website kunt tonen. Deze widgets maken verbinding met je Google Mijn Bedrijf-pagina en halen automatisch de nieuwste reviews op. Je kunt de widget vervolgens op de gewenste plek op je website plaatsen.

Voordelen van het tonen van Google reviews op je website

Het tonen van Google reviews op je website heeft verschillende voordelen:

  • Vertrouwen opbouwen: Goede reviews tonen aan potentiële klanten dat je betrouwbaar bent en kwaliteit levert. Dit kan hen overtuigen om voor jouw bedrijf te kiezen.
  • Sociale bewijskracht: Het tonen van positieve reviews op je website fungeert als sociale bewijskracht. Mensen zijn eerder geneigd om een aankoop te doen of contact op te nemen met een bedrijf waar anderen positieve ervaringen mee hebben gehad.
  • SEO-voordelen: Het hebben van goede reviews op je Google Mijn Bedrijf-pagina kan ook bijdragen aan je positie in de zoekresultaten. Google hecht waarde aan reviews en kan bedrijven met veel positieve reviews hoger ranken.

Conclusie

Het tonen van Google reviews op je website is een effectieve manier om vertrouwen op te bouwen bij potentiële klanten. Door een Google Mijn Bedrijf-pagina aan te maken, reviews te verzamelen en deze op je website te tonen, kun je het vertrouwen vergroten en meer klanten aantrekken. Zorg ervoor dat je op een ethische manier reviews verzamelt en alleen echte reviews toont om geloofwaardigheid te behouden.

Sky is the limit

TikToon stelt jou in staat om onbeperkt reviews te ontvangen. Er zit géén abonnement of andere kosten verbonden aan het gebruik van TikToon Google review bordjes.

Versla je concurrenten en verzamel zo veel mogelijk positieve reviews. 
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Nooit meer klanten najagen
voor het schrijven van een Google review
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

0
Geen producten in je winkelwagen.