Hoe ontvang ik reviews van klanten met Google Mijn Bedrijf account?

Google light signage

Heb ik een Google Mijn Bedrijf account nodig om reviews te ontvangen van klanten?

Als bedrijfseigenaar is het van groot belang om de feedback van je klanten te ontvangen. Reviews kunnen een grote invloed hebben op het succes van je bedrijf. Een manier om reviews te ontvangen is via Google Mijn Bedrijf.

Google Mijn Bedrijf is een gratis tool van Google waarmee je je bedrijfsprofiel kunt beheren en informatie kunt delen met potentiële klanten. Het is echter niet verplicht om een Google Mijn Bedrijf account te hebben om reviews te ontvangen van klanten.

Er zijn verschillende manieren waarop klanten reviews kunnen achterlaten voor je bedrijf, zelfs als je geen Google Mijn Bedrijf account hebt:

1. Reviews op externe platforms

Veel klanten laten reviews achter op externe platforms zoals Yelp, TripAdvisor, Facebook en andere vergelijkbare websites. Deze platforms bieden gebruikers de mogelijkheid om hun ervaringen te delen en beoordelingen achter te laten. Het is belangrijk om je aanwezigheid op deze platforms te monitoren en te reageren op de ontvangen reviews.

2. Reviews op je eigen website

Je kunt klanten ook de mogelijkheid bieden om reviews achter te laten op je eigen website. Dit kan bijvoorbeeld door het toevoegen van een reviewformulier of een gastenboek. Zorg ervoor dat je deze reviews regelmatig controleert en eventuele vragen of opmerkingen van klanten beantwoordt.

3. Persoonlijke feedback

Sommige klanten geven misschien de voorkeur aan het geven van persoonlijke feedback in plaats van het achterlaten van een online review. Moedig klanten aan om hun ervaringen met je bedrijf te delen en vraag om feedback na een aankoop of dienstverlening. Dit kan waardevolle inzichten opleveren en je helpen om je bedrijf te verbeteren.

Hoe kunnen bedrijven een Google Mijn Bedrijf account opzetten?

Hoewel het niet verplicht is, kan het hebben van een Google Mijn Bedrijf account veel voordelen bieden. Hier zijn de stappen die je kunt volgen om een account op te zetten:

1. Ga naar de Google Mijn Bedrijf website

Om een account aan te maken, ga je naar de officiële Google Mijn Bedrijf website: https://www.google.com/intl/nl_nl/business/. Klik op de knop “Aan de slag” om te beginnen.

2. Log in met je Google-account

Als je al een Google-account hebt, kun je inloggen met je bestaande gegevens. Als je nog geen Google-account hebt, kun je er een maken door op “Account maken” te klikken en de instructies te volgen.

3. Voeg je bedrijfsinformatie toe

Volg de instructies op het scherm om je bedrijfsinformatie toe te voegen, zoals de naam van je bedrijf, het adres, de contactgegevens en de categorie van je bedrijf. Zorg ervoor dat je deze informatie nauwkeurig en volledig invult.

4. Verifieer je bedrijf

Om je bedrijfsprofiel te activeren, moet je je bedrijf verifiëren. Dit kan op verschillende manieren, zoals via een telefoontje of een brief met een verificatiecode. Volg de instructies op het scherm om de verificatie te voltooien.

5. Optimaliseer je bedrijfsprofiel

Zodra je bedrijf is geverifieerd, kun je je bedrijfsprofiel optimaliseren. Voeg relevante informatie toe, zoals openingstijden, foto’s, een beschrijving van je bedrijf en eventuele speciale aanbiedingen. Hoe meer informatie je toevoegt, hoe beter potentiële klanten je kunnen vinden en beoordelen.

Door een Google Mijn Bedrijf account op te zetten, kun je niet alleen reviews ontvangen van klanten, maar ook je online aanwezigheid versterken en je bedrijf beter vindbaar maken voor potentiële klanten. Het is een waardevol hulpmiddel om je bedrijf te laten groeien en te zorgen voor een positieve online reputatie.

Sky is the limit

TikToon stelt jou in staat om onbeperkt reviews te ontvangen. Er zit géén abonnement of andere kosten verbonden aan het gebruik van TikToon Google review bordjes.

Versla je concurrenten en verzamel zo veel mogelijk positieve reviews. 
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Nooit meer klanten najagen
voor het schrijven van een Google review
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

0
Geen producten in je winkelwagen.