Waarom Google Mijn Bedrijf?

Waarom zou je Google Mijn Bedrijf gebruiken?

Google Mijn Bedrijf is een gratis tool van Google waarmee je je bedrijf kunt beheren en zichtbaar kunt maken op Google Zoeken en Google Maps. Het is een essentiële tool voor elk bedrijf, groot of klein, omdat het je de mogelijkheid geeft om je bedrijfsinformatie te beheren, reviews te verzamelen en je online aanwezigheid te vergroten.

Stappen om Google Mijn Bedrijf aan te maken

Als je nog geen Google Mijn Bedrijf-account hebt, volg dan deze stappen om er een aan te maken:

  1. Ga naar de Google Mijn Bedrijf-website
  2. Klik op de knop “Aan de slag” in de rechterbovenhoek van de pagina
  3. Log in met je Google-account of maak een nieuw account aan als je er nog geen hebt
  4. Voer de naam van je bedrijf in en klik op “Volgende”
  5. Voer het adres van je bedrijf in en klik op “Volgende”
  6. Kies de categorie die het beste bij je bedrijf past en klik op “Volgende”
  7. Voer je contactgegevens in en klik op “Volgende”
  8. Volg de instructies om je bedrijf te verifiëren. Dit kan telefonisch of via de post worden gedaan, afhankelijk van de beschikbare opties.

Zodra je je bedrijf hebt geverifieerd, kun je beginnen met het beheren van je Google Mijn Bedrijf-account en het verzamelen van reviews.

Hoe reviews te verzamelen op Google Mijn Bedrijf

Reviews zijn een belangrijk onderdeel van je online reputatie en kunnen potentiële klanten helpen bij het nemen van beslissingen. Hier zijn enkele tips om reviews te verzamelen op Google Mijn Bedrijf:

1. Vraag je klanten om een review achter te laten

De eenvoudigste manier om reviews te verzamelen is door je klanten erom te vragen. Dit kan mondeling gebeuren wanneer ze je bedrijf bezoeken, of je kunt een follow-up e-mail sturen na een aankoop of dienstverlening. Zorg ervoor dat je klanten weten hoe ze een review kunnen achterlaten en maak het proces zo eenvoudig mogelijk.

2. Promoot je Google Mijn Bedrijf-profiel

Om meer reviews te krijgen, moet je ervoor zorgen dat mensen weten dat je een Google Mijn Bedrijf-profiel hebt. Promoot je profiel op je website, sociale media-accounts en in je fysieke winkel. Moedig mensen aan om een review achter te laten en leg uit hoe ze dit kunnen doen.

3. Reageer op reviews

Wanneer je reviews ontvangt, is het belangrijk om erop te reageren, zowel positieve als negatieve. Bedank mensen voor hun positieve feedback en bied oplossingen aan voor eventuele negatieve ervaringen. Dit laat zien dat je betrokken bent bij je klanten en geeft anderen het vertrouwen om ook een review achter te laten.

4. Bied een geweldige klantenservice

De beste manier om positieve reviews te krijgen, is door een uitstekende klantenservice te bieden. Zorg ervoor dat je klanten tevreden zijn met hun ervaring en dat ze positieve verhalen hebben om te delen. Luister naar feedback en verbeter waar nodig om ervoor te zorgen dat elke klant een positieve ervaring heeft.

Voordelen van Google Mijn Bedrijf

Google Mijn Bedrijf biedt tal van voordelen voor bedrijven. Hier zijn enkele belangrijke voordelen:

1. Verbeterde zichtbaarheid op Google Zoeken en Google Maps

Door een Google Mijn Bedrijf-profiel aan te maken, wordt je bedrijf zichtbaar op Google Zoeken en Google Maps. Dit vergroot je online aanwezigheid en maakt het gemakkelijker voor potentiële klanten om je bedrijf te vinden.

2. Beheer je bedrijfsinformatie

Met Google Mijn Bedrijf kun je je bedrijfsinformatie beheren, zoals je adres, telefoonnummer en openingstijden. Dit zorgt ervoor dat je informatie altijd up-to-date is en gemakkelijk toegankelijk is voor klanten.

3. Verzamel en beheer reviews

Reviews zijn een belangrijk onderdeel van je online reputatie en kunnen potentiële klanten beïnvloeden. Met Google Mijn Bedrijf kun je reviews verzamelen en erop reageren, waardoor je de mogelijkheid hebt om je reputatie op te bouwen en te beheren.

4. Krijg inzicht in je klanten

Google Mijn Bedrijf biedt ook statistieken en inzichten over je klanten, zoals hoe ze je bedrijf hebben gevonden en welke acties ze hebben ondernomen nadat ze je profiel hebben bekeken. Dit helpt je om je marketingstrategieën te verbeteren en beter in te spelen op de behoeften van je klanten.

Conclusie

Google Mijn Bedrijf is een krachtige tool waarmee je je bedrijf kunt beheren, zichtbaar kunt maken en reviews kunt verzamelen. Door een Google Mijn Bedrijf-profiel aan te maken en actief te beheren, kun je je online reputatie verbeteren en potentiële klanten overtuigen om voor jouw bedrijf te kiezen. Volg de stappen om een account aan te maken en implementeer de tips om reviews te verzamelen, en je zult de voordelen van Google Mijn Bedrijf snel ervaren.

Sky is the limit

TikToon stelt jou in staat om onbeperkt reviews te ontvangen. Er zit géén abonnement of andere kosten verbonden aan het gebruik van TikToon Google review bordjes.

Versla je concurrenten en verzamel zo veel mogelijk positieve reviews. 
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Nooit meer klanten najagen
voor het schrijven van een Google review
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

0
Geen producten in je winkelwagen.