De invloed van Google reviews op de groei van je bedrijf en online vindbaarheid

Invloed Google Reviews

De invloed van Google reviews op de groei van je bedrijf

Positieve reviews hebben een positief effect op het aantrekken van nieuwe klanten en het behouden van bestaande klanten. Leer hoe reviews de ranking van je bedrijf in zoekresultaten beïnvloeden en hoe je actief kunt werken aan het verzamelen van positieve reviews op Google. Lees meer over het belang van het reageren op zowel positieve als negatieve reviews en hoe dit de groei van je bedrijf kan stimuleren.

Google reviews hebben een aanzienlijke invloed op de groei van je bedrijf. Uit verschillende studies en onderzoeken is gebleken dat positieve reviews een positief effect hebben op het aantrekken van nieuwe klanten en het behouden van bestaande klanten.

Een studie uitgevoerd door BrightLocal toonde aan dat maar liefst 86% van de consumenten online reviews leest voordat ze een aankoopbeslissing nemen. Daarnaast gaf 57% van de respondenten aan dat ze een bedrijf alleen zouden overwegen als het een gemiddelde beoordeling van 4 sterren of hoger heeft.

Positieve reviews kunnen potentiële klanten overtuigen om voor jouw bedrijf te kiezen in plaats van de concurrentie. Ze fungeren als sociale bewijskracht en geven vertrouwen aan consumenten dat ze een goede ervaring zullen hebben met jouw producten of diensten.

Bovendien kunnen positieve reviews ook leiden tot mond-tot-mondreclame. Tevreden klanten zullen eerder geneigd zijn om hun positieve ervaringen te delen met vrienden, familie en collega’s, wat kan resulteren in nieuwe klanten voor jouw bedrijf.

De invloed van Google reviews op je online vindbaarheid

Naast het hebben van een directe invloed op de groei van je bedrijf, hebben Google reviews ook een belangrijke invloed op je online vindbaarheid. Uit onderzoek blijkt dat reviews een van de belangrijkste factoren zijn die de ranking van een bedrijf in de zoekresultaten beïnvloeden.

Volgens een studie uitgevoerd door Moz, een toonaangevend bedrijf op het gebied van zoekmachineoptimalisatie, hebben online reviews een directe impact op de lokale zoekresultaten. Hoe meer positieve reviews je bedrijf heeft, hoe hoger het waarschijnlijk zal verschijnen in de lokale zoekresultaten.

Daarnaast hebben Google reviews ook invloed op de zogenaamde “sterrenbeoordeling” die naast je bedrijfsvermelding in de zoekresultaten wordt weergegeven. Deze sterrenbeoordeling trekt de aandacht van potentiële klanten en kan hen overtuigen om op jouw bedrijfsvermelding te klikken in plaats van op die van de concurrentie.

Het is dus belangrijk om actief te werken aan het verzamelen van positieve reviews op Google. Dit kan gedaan worden door klanten aan te moedigen om een review achter te laten na een aankoop of het verlenen van een dienst. Het is ook belangrijk om te reageren op zowel positieve als negatieve reviews, omdat dit laat zien dat je betrokken bent bij de ervaringen van je klanten.

Conclusie

Uit verschillende studies en onderzoeken blijkt dat Google reviews een aanzienlijke invloed hebben op zowel de groei van je bedrijf als je online vindbaarheid. Positieve reviews kunnen potentiële klanten overtuigen om voor jouw bedrijf te kiezen en kunnen leiden tot mond-tot-mondreclame. Daarnaast hebben reviews ook invloed op je ranking in de zoekresultaten en de sterrenbeoordeling die naast je bedrijfsvermelding wordt weergegeven.

Het is daarom belangrijk om actief aan de slag te gaan met het verzamelen van positieve reviews en het reageren op zowel positieve als negatieve feedback. Op deze manier kun je de invloed van Google reviews optimaal benutten en de groei van je bedrijf stimuleren.

Sky is the limit

TikToon stelt jou in staat om onbeperkt reviews te ontvangen. Er zit géén abonnement of andere kosten verbonden aan het gebruik van TikToon Google review bordjes.

Versla je concurrenten en verzamel zo veel mogelijk positieve reviews. 
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Nooit meer klanten najagen
voor het schrijven van een Google review
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

0
Geen producten in je winkelwagen.