Hoe om te gaan met negatieve Google reviews: 8 tips voor succes

Wat te doen bij een negatieve Google review?

Een negatieve Google review kan een uitdaging zijn voor elk bedrijf. Het kan invloed hebben op je reputatie en potentiële klanten afschrikken. Het is echter belangrijk om professioneel en respectvol te reageren op deze reviews. Hier zijn 8 tips om je te helpen bij het omgaan met negatieve Google reviews:

1. Blijf kalm en neem de tijd om te reageren

Wanneer je een negatieve review ontvangt, is het belangrijk om kalm te blijven. Neem de tijd om de review goed te lezen en te begrijpen wat de klant precies heeft ervaren. Reageer niet impulsief, maar denk goed na over je reactie voordat je deze plaatst.

2. Reageer snel en toon empathie

Hoewel je de tijd moet nemen om te reageren, is het ook belangrijk om snel te reageren. Dit laat zien dat je de feedback serieus neemt en geeft je de mogelijkheid om de situatie recht te zetten. Toon empathie in je reactie en laat de klant weten dat je hun ervaring begrijpt en waardeert.

3. Bied een oplossing aan

Wanneer je reageert op een negatieve review, is het belangrijk om een oplossing aan te bieden. Vraag de klant om contact met je op te nemen, zodat je de situatie verder kunt bespreken en een passende oplossing kunt bieden. Dit laat zien dat je bereid bent om het probleem op te lossen en de klanttevredenheid te herstellen.

4. Wees transparant en eerlijk

Transparantie en eerlijkheid zijn essentieel bij het omgaan met negatieve reviews. Geef toe wanneer er iets mis is gegaan en leg uit wat je gaat doen om het probleem op te lossen. Wees eerlijk over eventuele fouten en laat zien dat je bereid bent om hiervan te leren en verbeteringen aan te brengen.

5. Houd het professioneel

Het is belangrijk om professioneel te blijven, zelfs als de klant onredelijk of beledigend is. Blijf beleefd en respectvol in je reactie en vermijd het gebruik van negatieve of defensieve taal. Houd altijd in gedachten dat je reactie openbaar is en potentiële klanten deze ook kunnen zien.

6. Verplaats de discussie offline

Soms is het beter om de discussie offline voort te zetten. Bied de klant de mogelijkheid om contact met je op te nemen via telefoon of e-mail, zodat je de situatie persoonlijk kunt bespreken. Dit kan helpen om misverstanden op te helderen en een meer bevredigende oplossing te vinden.

7. Leer van negatieve feedback

Negatieve reviews kunnen waardevolle feedback bevatten die je kunt gebruiken om je bedrijf te verbeteren. Neem de tijd om de feedback te analyseren en te kijken of er patronen zijn die je kunt aanpakken. Gebruik deze feedback om je producten, diensten of processen te verbeteren en de klanttevredenheid te vergroten.

8. Vraag om positieve reviews

Om je online reputatie te verbeteren, is het belangrijk om positieve reviews te verzamelen. Vraag tevreden klanten om een review achter te laten op Google. Dit kan helpen om het effect van negatieve reviews te verminderen en potentiële klanten een beter beeld te geven van je bedrijf.

Door deze tips te volgen, kun je professioneel omgaan met negatieve Google reviews en je reputatie behouden. Onthoud dat elke review een kans is om te leren en te groeien als bedrijf.

Sky is the limit

TikToon stelt jou in staat om onbeperkt reviews te ontvangen. Er zit géén abonnement of andere kosten verbonden aan het gebruik van TikToon Google review bordjes.

Versla je concurrenten en verzamel zo veel mogelijk positieve reviews. 
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Nooit meer klanten najagen
voor het schrijven van een Google review
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

0
Geen producten in je winkelwagen.